teisipäev, 1. aprill 2008

Ramsese vembud

Ramsese vembud IV

Ramses on beeži karvaga, tumepruunide kõrvade ja lühikese sabaga koer. Talle meeldivad seiklused ja tähelepanu. Ramses on ka rõõmsameelne ja ta ei tunne ohtu. Samuti meeldib talle ka üks ilus valge puudel.
Oli ilus päikesepaisteline päev. Ramses jooksis just parajasti kodu poole, kuna teda vaevas hirmus pissi häda. Ramses sibas läbi postide ja puude. Lõpuks jõudis ka koju. Sai oma häda tehtud ja tuli oma kuudist väga rahuloleva ilmega välja. Seejärel nägi ta, et aial puudus üks plank. Ta läks sealt läbi ning avastas ennast koertenäituselt. Seal oli palju erinevaid tõuge. Enamustel koertel olid uhked medalid kaelas. Seejärel jooksis ta kogemata vastu posti, sealt kukkus alla liiklusmärk. Ramses pani selle endale uhkelt kaela. Teised arvasid, et see on üks suur medal, ja nad tundsid kadedust. Ramses märkas seal, ühte väga kena puudliplikat.
Beež koer sosistas puudlitüdrukule midagi kõrva ning nad hakkasid ära jooksma. Seejärel tuli puudli omanik ja lükkas Ramsese jalaga eemale. Koeratüdruk sellest aga ei hoolinud, ta andis oma rihma enda kõrval olevale koerale ja jooksis koerapoisiga tänavatele.
Peagi läksid nad mahajäetud majja. Ramses läks kohe prügikasti mürama, varsti hakkas ka puudlitips prügiga mängima. Kui nad majast lahkusid, kaevas Ramses maast kasti. Seal sees oli kaks lipsuga konti. Siis pani koer kasti tagasi ja kaevas mulla peale. Puudel vaatas teda väga tõsiselt. Seejärel võttis Ramses kana ning pani ta mullahunnikule muna hauduma.
Peagi viskas Ramses veel ühe vembu. Nimelt läks ta ühe naise juurde ja hakkas haukuma, siis viskas proua mantli seljast ja koer jooksis minema. Pruun koer võttis kellegi ratta ning nad läksid rattaga sõitma. Hoog läks aga suureks ja nad sõitsid üle kassi saba, kaalu puruks ning üle tüsedamale prouale otsa. Naine oli vist puudli perenaine, igaljuhul läks koer temaga kaasa. Ramses jäi väga kurva näoga neile järele vaatama.
Seejärel läks üks jahimees suure kotiga koju. Kui ta oli juba kohale jõudnud, tegi ta kotisuu lahti. Sees oli Ramses. Mehe kass hakkas hiirt taga ajama ning ka koer kassi. Hiir läks jahimehe riietesse, siis läksid kass ning koer talle kallale. Ramses lõi kassi naha seinale, siis tuli kass ja seda nähes hakkas ta kartma ning ronis vaiba alla. Koer pani vaiba väga rahuloleva näoga kokku ja hakkas seda just prügikasti viima, kui äkki tulid loomapüüdjad. Selle peale võttis Ramses kassi kätte ja viis selle kassinaise ukse taha ning helistas uksekella. Kui koera peremees veel õhtul Ramsese kuuti vaatama läks, olid seal ta enda koer, puudel ja hiir.

5 kommentaari:

juks ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Kata ütles ...

on jaa . :D

Aleksandri ajaveeb ütles ...

Kõik on täpselt kirjeldatud.

Kirke ütles ...

Kõige parem ;D

juks ütles ...

VÄGA HEA JA PIKK OLI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111