esmaspäev, 12. mai 2008

REŽISSÖÖRI EES- JA

PEREKONNANIMI

FILMI PEALKIRI

LIIK

VALMIMISAASTA



FILMI SISUKOKKUVÕTE

Elbert Tuganov

„Ott kosmoses”

Nukufilm

1957

Ott satub startivasse kosmoselaeva ja lendab maailmaruumi. Nii algavad põnevad seiklused, mille jooksul Ott kogeb ammutuntud tõde: ilma koolitarkuseta elus läbi ei saa.

Avo Paistik

„Minek”

Joonisfilm

1990




Janno Põldmaa

„Otto Elu”

Nukufilm

1962

Kuueaastane Otto on loonud endale täiskasvanuliku mängumaailma ning ta püüab segamatult leiutada klotsidest tähtsat tehnikaimet. Kuid väikse Sea ilmumine muudab Otto maailma tagasi lapsemeelseks. Tuleb välja, et mänguklotsid sobivad hoopiski lõbustuspargi ehitamiseks.


Heino Pars

„Pallid”

Nukufilm

1973

Filmi tegelasteks on pallid. Liikumise, värvi ja muusika abil väljendavad autorid mõtet - inimestevahelised suhted on õrnad, kord lõhutut on raske parandada.



Kaspar Jancis
Ülo Pikkov
Priit Tende


„Frank ja Wendy”

2003-2005

Joonisfilm

Kaks Ameerika salateenistuse agenti - Frank ja Wendy - on saadetud maailma ohukoldesse nimega Estonia. Estonia on jabur koht, võib-olla isegi veel jaburam kui agendid ise. Frank ja Wendy, kellele maailma päästmine on igapäevane töö, saadavad mängleva kergusega korda nii mentaalseid kui ka manuaalseid vägitegusid. Näib, et lõplikust võidust lahutab neid eimiski, aga võta näpust.


Priit Pärn

„Karl ja Marilyn“

2003

Joonisfilm

Karl on väsinud teda rõhuvast kuulsuse koormast ning ta otsustab sellest vabaneda. Pöörduda tagasi n.ö. Tavaliste inimeste hulka, ristub tema tee kuulsust otsiva Marilyniga. Karl ongi tavaliseks jõuks, mis teeb Marilynist masside iidoli.

Ülle Pikkov

„Superlove“

2001

Joonisfilm

Kogu elu õiglust kaitsnud ja kurjusega võidelnud Superman on jäänud vanaks. Et vanaduspäevi veidigi värvilisemaks muuta, on Superman otsustanud leida endale armuke, kes suudaks lennata nagu temagi ja kes tooks lapsi. Film "Superlove" on lugu ühepoolsest armastusest Supermani ja toonekure vahel.



Priit Tender


"Viola“

1999

Joonisfilm

Üksikul saarel keset kurbuse merd kulgeb elu oma igapäevast rada pidi. Läbipõlenud viiulikunstnik sooritab halenaljakat etteastet oma tantsijannast naisega.
Ja siis astub ühekäeline toolmees oma esimesed sammud… inimlikuma tuleviku poole.

Elbert Tuganov

„Kaks lugu“

Nukufilm

1962

Esimene lugu jutustab tüdrukust, kes aina jonnis ja nuttis , kuni ta suurest niiskusest hallitusseeneks muutus. Teine lugu räägib lõbusast rongisõidust, mis lõpeb uperpalliga kraavis, sest vedurijuht Piilupart jääb tukkuma.

Kommentaare ei ole: